неділю, травня 26, 2019

Книжковий Арсенал




З 22 по 26 травня у Мистецькому арсеналі — IX Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». До цього феєричного дійства долучилася й творча група вчителів-філологів Кіровоградської області під керівництвом методиста КОІППО ім.Василя Сухомлинського Ревнивцевої О.В. Тисячі книжок, зустрічі з українськими та іноземними авторами, автограф-сесії, презентації, спеціальні проекти та виставки, ярмарок ілюстраторів та багато іншого
У фокусі цьогорічного Книжкового Арсеналу —тема співжиття, спільного буття на підставі цінностей і домовленостей. Спеціальна програма «Сусідство: відкрите питання» охоплює різні прояви взаємин між культурами, історіями й політиками сусідніх країн: взаємовпливи в літературах, видатні постаті на перетині культур, право на пам’ять і місце в історії, трансформації країн після падіння Берлінського муру та нинішнє переформатування європейського політичного ландшафту.
Особливим акцентом фестивалю став «Ветеранський намет» — спеціальний проект Мистецького арсеналу та письменників-ветеранів у партнерстві з Міністерством у справах ветеранів України. Література про теперішню російсько-українську війну, написана учасниками бойових дій і волонтерами, була представлена на спеціально обладнаному військовому наметі у дворі Мистецького арсеналу, де також відбуватимуться автограф-сесії авторів.
Розповісти про усе побачене та передати свої почуття в одному дописі неможливо.Тому, перелічу локації що найбільш вразили особисто мене :
  • Тема дитячої програми фестивалю звучить, як «Ось, власне!».
  • Унікальне поєднання сучасної поезії, музики і візуальних образів: коли працюють всі органи чуття – в спеціальному проекті агенції АртПоле – роздІловI. Перформанс «Поезія/музика/візуалізація – знаки взаємодії» є інтердисциплінарним твором, найбільша художня цінність якого — взаємодія між літературою, музикою, візуальним образом, — що резонує з фокус-темою цьогорічного фестивалю. Авторка ідеї Оля Михайлюк, поет Сергій Жадан, композитор Олексій Ворсоба, Томаш Сікора, Сергій Пілявець та інші учасники проекту презентують перформанс на Книжковому Арсеналі.


Немає коментарів:

Дописати коментар