суботу, липня 17, 2021

День народження «Діснейленду»

 Діснейленд ( англ.  Disneyland, Disneyland Park ) - парк розваг в місті Анахаймі (штат Каліфорнія, США ), що знаходиться під управлінням Walt Disney Parks and Resorts - підрозділу компанії « Уолт Дісней ». Перший з тематичних парків Уолта Діснея було відкрито 17 липня 1955 року народження, ставши втіленням ідеї Уолта Діснея про парк, в якому був би відтворений світ мультфільмів і казок , де цікаво всім: і дорослим, і дітям.

З моменту створення був відомий просто як «Діснейленд» ( англ.  Disneyland ), але в 1998 році був перейменований в « Парк Діснейленд » ( англ.  Disneyland Park ), щоб відрізняти від загального однойменного курортного комплексу , до складу якого, крім парку, входять диснеївський парк каліфорнійських пригод ( англ.  Disney's California Adventure Park ) і містечко Діснея ( англ.  Downtown Disney ).

Ідея Діснейленду народилася у Уолта Діснея, коли він разом з дочками відвідував різні парки розваг в 1930-1940-х роках. Спочатку він планував розмістити атракціони поруч зі своєю студією в Бербанке для розваги фанатів створених ним мультфільмів їх персонажами, але незабаром усвідомив, що передбачуване місце занадто маленьке. Найнявши консультанта, Уолт Дісней в 1953 році придбав територію в 160 акрів (65 га) поряд з Анахаймом. У наступному ж році стартували будівельні роботи, і 17 липня 1955 року парк був урочисто відкритий для відвідувачів.

З моменту відкриття Діснейленд не раз розширювався і оновлювався. Зокрема, були додані:

  • в 1966 році - Країна свята (нині Площа Нового Орлеана, New Orleans Square);
  • в 1972 році - Ведмежа країна (нині країна Тварин, Critter Country);
  • в 1993 році - Мультаун Міккі (Mickey's Toontown);
  • в 2001 році - на місці початкової паркувального майданчика Діснейленду був влаштований Диснеївський парк каліфорнійських пригод (Disney California Adventure Park).

Сумарна кількість відвідали Діснейленд людей набагато більше, ніж в будь-якому іншому парку розваг світу, - близько 600 млн осіб з моменту його відкриття. У 2009 році парк відвідали 15,9 млн осіб, тим самим Діснейленд став в тому році другим за відвідуваністю в світі

Джерело 



Немає коментарів:

Дописати коментар