середу, січня 19, 2022

Водохреще 2022

 

Щорічно православними віруючими відзначається велике свято - Водохреща, день, коли Син Божий прийняв Таїнство в річці Йордан.

Свято завжди відзначається 19 січня. 2022 року воно випадає на середу. Вода в ополонці на Водохреще вважається священною, здатною очищати душі і тіла, а також зціляти від будь-яких хвороб. Багато українців дотримуються традиції - купатися в ополонці на Водохрещі.

Водохреща: історія свята

Водохреща відноситься до числа найдавніших християнських свят. Відзначають його ще з часів апостолів. У цей день церква згадує подію з життя Ісуса Христа.

У тридцятирічному віці він прийшов до Іоана Предтечі, щоб той хрестив Сина Божого в річці Йордан. Іоан вважав себе негідним такої честі, але Ісус сказав, що така Божа воля. Іоан провів таїнство і отримав за це прізвище Хреститель.

Під час обряду на землю з небес зійшов Святий Дух у формі голуба і вказав, що Ісус – це Син Божий. Після Хрещення Ісус освятив воду річки Йордан. Обрядом свого Хрещення Ісус показав, що всі рівні перед Богом – навіть сам Спаситель.

Джерело

Це свято має багато імен - Богоявлення, Водохреща, Йордан. Відправа у церкві, таїнство освячення води, ополонка й хрест на річці чи ставі, зимові забави й веселий настрій! Українські зимові свята в українських мультфільмах від анімаційної компанії "АРТ-Відео". А нові пригоди зазвучали зірковими голосами: Ангел - чарівна Оксана Муха, Чортик - бешкетний і добрий Павло Табаков, Господар і Чортова Бабця - шляхетний і різноплановий Ярослав Нудик! Приємного перегляду! ( За матеріалами Арт Відео)

Немає коментарів:

Дописати коментар